Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Saithe (Mezgit) Tarifleri

Domatesli ve Kırmızı Soğanlı Norveç Okyanus Mezgiti

Saithe balığı, Norveçlilerin antik çağlardan beri bol miktarda tükettikleri bir balık türüdür. Hızlı ve kıvrak bir yüzücü olan Saithe balığı, kuvvetli akıntıların hüküm sürdüğü denizlerde büyür ve gelişir.

4 KIŞILIK
 

  • 800 gr Okyanus Mezgiti Fileto; derisiz, kılçıksız
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Adet Kırmızı Soğan
  • 1 Adet Kırmızı Tatlı Biber
  • 1 Adet Sarı Tatlı Biber
  • 1 Diş ince kıyılmış Sarımsak
  • 6 Adet orta boy Domates
  • 3 Çorba Kaşığı ince kıyılmış Maydanoz
  • 1 Limon Suyu
  • 8 Adet taze Fesleğen Yaprağı
  • Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber

HAZIRLANIŞI
 

Kabukları soyulan ve çekirdekleri çıkarılan domatesler yaklaşık 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Aynı şekilde kabukları soyulan ve her biri yaklaşık 1 cm genişliğinde halkalar şeklinde kesilen kırmızı soğanlar yumuşayıncaya kadar zeytinyağında kavrulur. Uzun şeritler halinde kesilen kırmızı ve sarı tatlı biberler ilave edilerek yaklaşık 1 dakika kavurmaya devam edilir. Son olarak sarımsak ve domatesler de eklenerek tavanın kapağı kapatılır ve 1 dakika daha kızartılır. Maydanoz ve fesleğen yaprakları eklenerek, isteğe bağlı miktarda tuz ve karabiber serpilir.
Kavrulmuş sebze karışımı ayrı bir fırın kabına aktarılır.
Filetolar bir fırça yardımıyla yağlanır, üzerlerine isteğe bağlı miktarda tuz, karabiber ve kırmızı pul biber serpilir. Filetolar sebze karışımının üzerine yerleştirilir ve önceden 200 °C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan yemeğin üzerinde limon suyu gezdirilir, haşlanmış patates veya pilav ile servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın